Ruská Toulavá kamera zachycuje Vysočinu
V programu se tradičně objevují také informace o místní gastronomii, proto štáb absolvoval večerní kurz vaření. „Redaktorka si vyzkoušela přípravu tradičního svrateckého guláše. Receptů na jeho přípravu je hodně, originál je však jen jeden, vznikl prý už kolem roku 1966," předala získané vědomosti od šéfkuchaře Jana Caklová.
Dalšími zastávkami po Vysočině jsou kostel v Polné, kaple sv. Jana Nepomuckého v Plandrech, ale také centrum i zámek v Telči, kláštery v Nové Říši a v Želivě. A ruští novináři zavítají i na zámek v Jaroměřicích nad Rokytnou.
Vysočina Tourism jako krajská příspěvková organizace podporující cestovní ruch na Vysočině, zajišťuje tzv. novinářské tripy včetně návštěv bloggerů nebo tzv. youtuberů. Jejich cílem je prostřednictvím novinářů a názorových vůdců představit region zahraničním turistům a oslovit potenciální návštěvníky, kteří by mohli na Vysočinu zavítat. Příspěvkové organizaci Vysočina Tourism, která podobné aktivity organizačně zaštiťuje, pomáhají další organizace působící v oblasti cestovního ruchu. Vysočina Tourism se podílí na organizaci hned několik press tripů ročně. Spolu s agenturou CzechTourism letos realizovala návštěvu novinářů ze Skandinávie, Velké Británie, USA, Jižní Korey, Filipín, dvakrát z Francie, Slovenska nebo Německa.
- Monika Brothánková, Vysočina Tourism, e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
- Více informací Jana Caklová, Vysočina Tourism, e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.